14 Apr 21

Junior systemadministratör

Älskar du nördig teknik? Vill du vara del av ett litet, dedikerat team med stor erfarenhet i en högteknologisk organisation? Är du intresserad av att arbeta med kritiskt infrastruktur i kärnan av internet? Bra, då tycker vi att du ska söka denna tjänst!

Netnod är innovatörer med ett världsomspännande rykte för sina viktiga tjänster och spetskompetens. Ett litet företag med stor inverkan! 

Netnods uppdrag sträcker sig från att tillhandahålla dataknutpunkter för utväxling av internettrafik, DNS-tjänster för auktoritär DNS, till att driva en av de mest exakta och säkra tidstjänster som finns tillgängliga på marknaden. 

Netnod arbetar för ”the good of the Internet” genom att tillhandahålla en rad tjänster såsom;

- leverans av sekundära DNS-tjänster till toppdomäner (TLDs), partners samt organisationer i hela världen
-  driva nationella internetknutpunkter (IX:ar) för datatrafik på lokal nivå 
-  driva i.root-servers.net, en av världens 13 rootnamnservrar
-  distribuera svensk nationell tid och frekvens via Network Time Protocol (NTP)

Netnod vill nu förstärka sin driftavdelning med en junior systemadministratör. I denna roll kommer du att vara en del av det operativa teamet. Teamet ansvarar för provisionering, underhåll och övervakning av Netnods alla tekniska system. Systemen driver och stödjer verksamhetens internetknutpunkter, DNS produkter, datacenter samt den interna IT infrastrukturen.

I din nya tjänst ska du arbeta med dagligt underhåll, övervakning, felsökning och konfiguration av servrar, routrar och switchar. Du hanterar provisionering av nya kunder, servrar, system och tjänster. Vidare deltar du i och stöder den tekniska utvecklingen och ger tekniskt och operativt stöd till resten av organisationen. När du är varm i kläderna ingår du i beredskap utanför ordinarie arbetstid i roterande schema.

Netnod erbjuder en mycket attraktiv anställning med bra förmåner som privat sjukvårdsförsäkring, pensionsförsäkring, friskvårdsbidrag, fortbildning mm. 

Tjänsten är säkerhetsklassad och bakgrundskontroll kommer att utföras.

Din bakgrund:

Vi tror att du har erfarenhet från en anställning som tekniker inom internet- eller telecombranschen. 

Du har erfarenhet av systemadministration inom Unix/Linux-miljö.

Erfarenhet av modern systemdesign med virtualisering och containers samt erfarenhet av att arbeta med automatiseringsverktyg som Ansible och Puppet är ett plus.

Arbetet kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska.

B-körkort är en fördel, men inte krav för tjänsten.

Du som person:

Självklart har du ett brinnande intresse för internetteknik och är mån om att hålla dig uppdaterad om den tekniska utvecklingen inom detta område. Vidare är du självständig, strukturerad och har en god förmåga att lösa problem.

Du är social och trivs i en roll med såväl interna som externa kontakter. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna  med dig av dina kunskaper till övriga kollegor inom företaget.

Din ansökan:

Hjärtligt välkommen med din ansökan till denna spännande tjänst. Intervjuer kommer ske fortlöpande.

Vid frågor, kontakta Håkan Hellström på hakan@netnod.se.

Vi ser fram emot att få läsa din ansökan!